Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit LT ismertető - költséghatékony építész tervező program BIM alapokon

A Revit LT egy költséghatékony, kedvező árú építész tervező program, amely a kis cégek építész-, és/vagy szerkezettervező mérnökeit segíti az épületinformáció-modellezésre való áttérésben. A programot azon építész, szerkezettervező és építőipari szakemberek számára alakították ki, akik a korábbi 2D munkavégzésről a 3D épületinformációs modellezési (BIM) folyamatra való áttérést fontolgatják, vagy együttműködnek "nagy" Revit-et használó irodákkal.

Revit LT és "nagy" Revit összehasonlítás »

Ma már szinte minden építész tervező program a BIM-ről szól. Az épületinformációs modellezés (BIM) a tervezett épületprojekthez kapcsolódó információk koordinált, egységes létrehozását és használatát jelenti. Ezek az információk felhasználhatók a tervezés döntési folyamataihoz, a tervdokumentáció elkészítéséhez, a költségbecslésekhez, a kivitelezés megtervezéséhez és végül a létesítmény kezeléséhez és működtetéséhez. A nagyvállalatok mellett, ma már egyre több kisebb iroda is BIM-ben gondolkozik.

Építész tervező program

Kiknek ajánljuk ezt a nem csupán építész tervező programot?

  • Kisebb tervező irodáknak vagy önállóan tevékenykedő építészeknek, mert az építész eszközkészlettel hatékony munkát tesz lehetővé a 2D rajzoláshoz képest
  • Kivitelezőknek és költségbecslőknek, akik az építészektől kapott 2D tervek alapján mennyiségeket szeretnének kalkulálni
  • Statikusoknak, akik saját tartószerkezeti modellt szeretnének építeni a zsaluzási tervek kinyerése céljából
  • Akiknek a "nagy" Revit a költsége miatt elérhetetlen, de mégis épületinformációs modellezésre (BIM) szeretnének váltani
  • Akik szeretnének bedolgozni nagyobb (építész) cégek Revit projektjeihez
  • Nagyobb építészirodák számára a nagy Revit példány(ok) mellé kisegítő, aládolgozó, tervkészítő munkahelyek létrehozásához

Kétirányú asszociativitás a modell és a nézetek között

Ebben az építész tervező szoftverben minden egyes 2D és 3D nézet, minden tervlap, minden részlet és kimutatás közvetlenül a fizikai építész modell állapotát mutatja. Bármikor végzünk módosítást a fizikai modellen az elkészített tervlapok, metszetrajzok és kimutatások ennek megfelelően automatikusan frissülnek. Sőt igaz ez fordítottan: a metszeten, homlokzaton, jegyzékben végrehajtott módosítások az építész modellre is visszahatnak és azon keresztül a többi dokumentumra. A programot ez a képesség teszi alkalmassá arra, hogy a tervezés során duplikumok okozta hibákat minimálisra csökkentsük.

Építész szoftver

Parametrikus építész komponensek (Családok)

A parametrikus komponensek - melyeket családoknak hívunk - a program használatának alapjait jelentik. A nyitott grafikus rendszerrel gyorsan hozhatunk létre olyan saját igényeinknek megfelelő részletezettségű elemeket, melyeket felhasználhatunk összeállításokhoz (helyiségek berendezései), vagy akár épületrészekhez (falak). Legnagyobb előnyük, hogy készítésükhöz nem szükségeltetik programozási ismeret.

Építész tervezőprogram

Csoportok

A Revit-csoportok moduláris tervezési technikát tesznek lehetővé, amely a sok hasonló méretű, alakú és elrendezésű helyiséget tartalmazó épülettípusok, például kórházak, szállodák és társasházak esetében ideális. Egy csoporton belüli változtatás a csoport valamennyi példányára kihatással van. Használatuk az ismétlődő elrendezések, vagy a nagy elemszámmal bíró egységek együttes kezelésekor hasznos.

építész tervváltozatok Tervváltozatok

Az építész tanulmánytervek készítésének alapja, hogy párhuzamosan több tervváltozat készül, melyek közül a megbízó kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt. A programmal egy projekten belül készíthetünk tervváltozatokat, melyekhez kapcsolódóan a látványterv, vagy a főbb kimutatások elkészítésével megkönnyíthetjük a megbízó döntését.

Ház tervező program

export-import Import/Export lehetőségek (kapcsolat akár más építész tervező szoftverekkel)

A program nem csak DWG-kompatibilitással rendelkezik, hanem importálhatunk, exportálhatunk és becsatolhatunk más rendszerekben készített állományokat: DGN, DWG, DWF, DXF, IFC, SAT, SKP, AVI, ODBC, gbXML, BMP, JPG, TGA, és TIF. A hagyományos vonalak, ívek és körök exportálása mellett a program képes a komplex 3D modell geometriájának átadására a 3ds Max programok irányába. Ez a lehetőség biztosítja az épületekről készíthető professzionális, fotorealisztikus építészeti és belsőépítészeti látványtervek elkészítését.

Építész tervező szoftver

építész jegyzékek Kimutatások

Az építész modellben szereplő elemek alapvető és általunk hozzáadott információi kigyűjthetők különböző táblázatok formájában. A táblázatok testreszabhatók, bennük matematikai műveletek végezhetők, vagy akár további feldolgozás céljából exportálhatók. Az integrált kimutatások készítés egy kiváló példa a parametrikus változáskezelő-motor használatára, mert a kimutatások nem mások mint egyszerű nézetek amin keresztül a modellt szemlélhetjük. A kétirányú kapcsolattal a modellen, más nézetén történő változások a kimutatásokban is automatikusan megjelennek. Ez a változás a másik irányban is érvényes hiszen ugyanazt a modellt nézzük, csak más szemüvegen át. Ha a kimutatásban megváltoztatjuk az egyik elem méretét, akkor az a modellen és a nézeteken is automatikus változásokat jelent.

Építész program

Revit LT 2023 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10, 11
- .NET Framework 4.8 vagy újabb
- Chrome, Edge, vagy Firefox böngésző

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB vagy több memória (ajánlott: 32 GB)
- 30 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- Intel Xeon, vagy i-Series processzor, vagy AMD Ryzen, Ryzen Threadripper PRO processzor, legalább 2,5 GHz.
- 1280 x 1024 felbontású (ajánlott: 1680 x 1050, vagy 4K) grafikus kártya DirectX 11 támogatással (legalább 4GB memóriával)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
- Telepítéshez és licenckezeléshez folyamatos szélessávú internetkapcsolat
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum