Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

FIDES-Settlement 2.5D ismertető

A FIDES-Settlement 2.5D programmal önálló pont- vagy sávalapok vagy alaptestcsoportok süllyedését számíthatjuk ki (fél)térben. A program alkalmas az alaptestek egymásra gyakorolt hatásának figyelembe vételére és a süllyedéskülönbségek (relatív süllyedések) számítására.

A FIDES-Settlement 2.5D által szolgáltatott eredmények könnyen összehasonlíthatók más számítási eljárásokkal és könnyen összevethetők a kézi számítás eredményeivel.
Az alkalmazott számítási eljárás gyorsabb, mint a végeselemes eljárás, de főleg gyorsabb, mint a kézi módszer.
Az adatmegadás CAD felületen történik, ahol a megszokott Windows funkciók természetesen elérhetők.
Süllyedés számítás

Az alaptestek süllyedését alaprajzi nézetben vizsgálhatjuk. A pont- vagy sávalapok, illetve lemezalapok alatt elhelyezkedő talaj rétegződése a fúrási mintákkal modellezhető. Az alaprajzon megmutathatjuk a fúrási minták helyét, majd megadhatjuk, hogy az adott fúrási minta milyen vastagságú és tulajdonságú rétegekből épül fel, valamint meghatározhatjuk a talajvíz szintjét. Több fúrási mintát definiálhatunk és azokat tetszőleges számban és helyen helyezhetjük el a feladatban. A fúrási minták helye és rétegződése alapján a program interpolációval automatikusan kialakítja a "félteret". Süllyedés számítás
A központosan vagy külpontosan terhelt merev vagy hajlékony alaptestek süllyedésének számítása a Sigma z rétegenkénti integrációján alapul. A számítás rétegenként állandó értékű Es modulust vesz figyelembe. Süllyedés számítás
A szoftver által használt számítási eljárás automatikusan számítja a határmélységet, vagy ha ettől eltekintünk, akkor mi adhatjuk meg azt a határmélységet, amely mélységig a program a süllyedést és a feszültséget kiszámítja.
Az automatikus határmélység-meghatározás szerint a határmélységet akkor érjük el, ha a terheléséből származó (a földkiemelés súlyát leszámítva) függőleges talajfeszültség kisebb a szuperponált feszültségek 20%-ánál.
A szoftver használatával a számítás eredményeként megkapjuk az alaptestek középpontjában, sarkpontjain, oldalfelező pontjain és a karakterisztikus pontokban a süllyedés értékeit. A program a megadott terhek karakterisztikus értékeivel számol.
Süllyedés számítás
Az alaptestek méretei és terhei párbeszédablakban adhatók meg. A méretek megadása után a program a rajzot automatikusan méretvonalakkal látja el, melyeket természetesen módosíthatunk, továbbiakkal kiegészíthetünk, vagy törölhetünk. Süllyedés számítás

Minden egyes feladat építési fázisokra bontható. Így akár valós építési állapotokat modellezhetünk, akár tehervariációkat próbálhatunk ki egyazon alaptestre vonatkozóan.

A számítás után keletkező eredményeket egyrészt a képernyőn grafikus, másrészt szöveges, nyomtatható formában kaphatjuk meg.

A szöveges eredmény egy teljeskörű statikai vizsgálatot tartalmaz, amelyet igény szerint tovább szerkeszthetünk, megjegyzésekkel láthatunk el. A szöveges eredmény formátuma TXT vagy RTF lehet.

A képernyőn látható grafikus eredményről képfájlokat, vagy DXF rajzfájlt készíthetünk, amiket egy különálló független dokumentumba, (pl. Microsoft Word), vagy rajzba ágyazva használhatunk fel. Erre a célra a képernyőn látható feladatot méretvonalakkal, szintkótákkal és feliratokkal láthatjuk el.
Süllyedés számítás
Süllyedés számítás


   Próbaverzió letöltése
   Árak

Hasznos társprogram

A FIDES-Settlement programmal egy önálló alaptest egyszerű süllyedésszámítását végezhetjük el.

A FIDES-Settlement 2.5D feladatainak végeselemekkel történő megoldására a FIDES-GroundSlab program használható, ahol nemcsak alaptestek, sávalapok, hanem lemezek is alkalmazhatók. A vasbeton lemezek esetén vasalási méretezés is történik.

SOFiSTiKFides
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum