Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

FIDES-Slipcircle (rézsűállékonyság) ismertető


A FIDES-Slipcircle szoftverrel rézsűállékonyságot vizsgálhatunk Krey/Bishop lamellás csúszókör módszer alapján.

A tetszőleges alakzatú és jellemzőjű talaj elkészítése utáni vizsgálat során alkalmazhatunk támfalakat, horgonyokat, szegeket, cölöpöket, geotextíliákat. A felszínre vonalmenti és a sávterheket rajzolhatunk, melyeket teheresetekbe sorolhatunk.

A program bármely más SOFiSTiK - FIDES Geotechnika programmal képes az adatcserére. Az adatcsere fájlkonvertálás nélkül, közvetlenül lehetséges.

rézsűállékonyság

A feladatokat függőleges metszeti nézetben hozhatjuk létre, tetszőleges számú talajréteg definiálható egyszerű vonalrajzolás segítségével, melynek következtében tetszőleges réteglefutások készíthetők. Közvetlenül, a talajrétegen kattintva adhatjuk meg és módosíthatjuk a talaj fizikai jellemzőit. A talajt jelképező poligon egy pontjának módosításához elegendő közvetlenül a kívánt pontra kattintani, ami után az tetszőlegesen mozgathatóvá, módosíthatóvá vagy törölhetővé válik. A pontos értékek megadásához a raszterháló nyújt segítséget, illetve minden bemenő geometriai adat megadható koordinátákkal is. A talajrétegekhez hasonlóan adhatjuk meg a talajvíz szintjét is.

rézsűállékonyság

A legkedvezőtlenebb csúszókör keresése teljesen automatikus, amennyiben mégis mi szeretnénk irányítani a legkedvezőtlenebb csúszókör keresését, akkor egyszerűen rajzolhatunk egy kört, majd a programtól megkapjuk az aktuális csúszókörhöz tartozó, azaz rézsűállékonysági biztonságot.
A program képes a bevitt horgonyok, vagy szegek hosszát úgy alakítani, hogy az megfeleljen az áltunk megadott, vagy szabványban előírt csúszókörhöz tartozó biztonsági értékeknek.

rézsűállékonyság

Az Eurocode 7 szabvány használatával egyszerre csökkenthetjük a talajparamétereket, ellenállásokat és növelhetjük a terheket az előírt, vagy általunk megadott biztonsági tényezők alkalmazásával.

A program számára tetszőleges koncentrált terhet (képernyő síkjára merőleges vonalmenti) és sávterhet (képernyő síkjára merőleges felületi) adhatunk meg, utóbbi intenzitása lehet egyenletes és lineárisan változó. A terheket teheresetbe sorolhatjuk, így azokat teherkombinációhoz is felhasználhatjuk.

rézsűállékonyság

Minden egyes feladat építési fázisokra bontható. Így akár valós építési állapotokat modellezhetünk, akár tehervariációkat próbálhatunk ki egyazon feladatra vonatkozóan. Az építési fázisokban megváltoztathatjuk továbbá a talaj felszínét és a talajvíz szintjét. rézsűállékonyság

A számítás után keletkező eredményeket egyrészt a képernyőn grafikus, másrészt szöveges, nyomtatható formában kaphatjuk meg.

A szöveges eredmény egy teljeskörű statikai vizsgálatot tartalmaz, amelyet igény szerint tovább szerkeszthetünk, megjegyzésekkel láthatunk el. A szöveges eredmény formátuma TXT vagy RTF lehet.

A képernyőn látható grafikus eredményről képfájlokat készíthetünk, amiket egy különálló független dokumentumba (pl. Microsoft Word) ágyazva használhatunk fel. Erre a célra a képernyőn látható feladatot méretvonalakkal, szintkótákkal és feliratokkal láthatjuk el.

rézsűállékonyság

Hasznos társprogram

A talaj összetettebb vizsgálatát (földnyomás is) kinematikai módszerrel a FIDES-GeoStability programmal végezhetjük el.SOFiSTiK - FIDES Geotechnika rendszerkövetelmények

Szoftverigények

  • Windows 7 / 8 / 10 / 11

Hardverigények

  • 1 GB memória
  • Processzor legalább 2,5 GHz
  • 2 GB szabad merevlemez kapacitás
  • 1280x768 felbontású grafikus kártya
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum