Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

SOFiSTiK UI-Suite-Post programcsomag

A programcsomag eredménykiértékelő munkahelyek számára készült, ahol nem történik számítási futtatás. Alkalmas egy másik munkahelyen elvégzett számítást követően a statikai dokumentáció összeállítására.


A csomag tartalma modulokra bontva:

Adatbevitel: TEDDY
Számítás: -
Kiértékelés: WinGRAF, Result Viewer

Képességek

SOFiSTiK UI-Suite-Post programcsomag bármely SOFiSTiK Statika programcsomaghoz eredménykiértékelő lehetőséget teremt. Modellezésre és számítások futtatására nem alkalmas.

Kiértékelés és dokumentálás

Bármilyen modellezési lépést, számítást vagy méretezést végzünk, az új végeselemek, terhek, eredmények folyamatosan egy SOFiSTiK (adatbázis)fájlban tárolódnak. Az adatbázishoz, és annak adathalmazából előállítandó dokumentációhoz két úton közelíthetünk: grafikus és numerikus eredmények kinyerése formájában.

Grafikus eredményekA szerkezetek bemenő adatainak és a számítások eredményeinek grafikus megjelenítését egy külön program végzi, mely alkalmas munkaközi ellenőrzésre és a végső statikai dokumentáció összeállítására egyaránt.
A modell végeselemeinek szinte minden tulajdonsága lekérdezhető, és ábrázoltatható: sorszámozás, megtámasztási feltételek, rugók, anyag és keresztmetszeti értékek, lokális koordinátarendszerek, stb..
Megjeleníthető (főleg ellenőrzés céljából) a felvitt végeselemek geometriájához kötődő, vagy attól független (de a végeselemekre átszámított) terhek intenzitása és iránya.
Fóliakezelés segítségével egy ábrán egyidejűleg több, egymástól eltérő rajz is megjeleníthető: pl. nyomaték és vele egyidejű nyíróerő, vagy teherállás és a hozzá tartozó nyomatékábra.
Az eredmények felrajzoltathatók a kiindulási vagy az elmozdult alakra is.
A modellnek bármekkora részét is láttatjuk a képernyőn az eredmények szélsőértékei mindig jól elkülöníthetően megjelennek, így nem csak az érték, de eredmény helye is beazonosítható.
A számítás eredményei végeselemtípustól függően külön csoportosítva, fa-struktúrába rendezve, akár rendkívül részletes beállítások kíséretében érhetők el. Ide elsősorban a lineáris számításból keletkező igénybevételek, elmozdulások, feszültségek, és vasalások tartoznak, melyek ábrázolásmódja lehet vonalas, vektoros, színezetten kitöltött, vagy akár szintvonalas. A nemlineáris számítási eredmények közé tartozhat többek között a repedések, kihasználtságok, és a folyási zónák ábrázolása.
Számos szelektálási, szűrési lehetőség és a 3 dimenziós, tetszőleges metszetkezelés biztosítja az áttekinthető ábrák és dokumentációk előállítását. Az összeállított dokumentáció sablonként elmenthető, így a legközelebbi felhasználás, egy másik feladat számítása során a dokumentáció rögtön újra előáll (természetesen az aktuális eredményekkel). Az összeállításban szereplő képek akár külön képfájlként is kinyerhetők egy független dokumentációkészítés számára.

Numerikus eredmények

A grafikus mellett használhatunk egy numerikus eredménykiértékelő programot a SOFiSTiK számításból keletkező "szám és adathalmaz" áttekinthető táblázatos formába rendezéséhez. A számítási eredmények párbeszédablakokon keresztül szűrhetők elemtípus, eredmény fajtája és tehereset szerint. Az így kapott, egyedileg összeállított táblázat nyomtatható, vagy átadható táblázatkezelő programba (pl. Excel). A grafikus eredményekhez hasonlóan ez a dokumentáció-beállítás is elmenthető sablonként újbóli felhasználás céljából.


Számítási képességgel is rendelkező programcsomagok


3D FEM Professional Lineáris számítás; lemezek, tárcsák nemlineárisan
3D FEM Premium Lineáris számítás; lemezek, tárcsák, rudak nemlineárisan, építési fázisok, alap dinamika
3D FEM Ultimate / 50 Lineáris számítás; lemezek, tárcsák, rudak nemlineárisan, építési fázisok, alap dinamika, feszítésSOFiSTiK Statika 2022 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

  • Operációs rendszer
    - Windows 10 64-bit
    - Windows 8.1 64-bit
  • SOFiPLUS esetén AutoCAD 2022
  • FEAX esetén Revit 2022

Hardverigények

A Hardverigények megegyeznek a futtatáshoz használt, aktuális AutoCAD változat igényeivel.

SOFiSTiK programok verziómátrixa »

SOFiSTiK
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum