Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

SOFiSTiK Statika 2023 újdonságok

A 2023-as verziótól kezdődően a SOFiSTiK az eddigi 2 éves fejlesztési ciklusról áttért az évenként kibocsátott új verziókra, így a felhasználók gyakrabban profitálhatnak a fejlesztésekből és az új funkciókból.

SOFiPLUS (-X)

A SOFiPLUS 2023 AutoCAD 2023 környezetben futtatható, vagy OEM változata a SOFiPLUS-X-OEM 2023 egy AutoCAD 2023 munkafelületet biztosít.
A SOFiPLUS / SOFiPLUS-X 2023 képes megnyitni a 2018-os verzió DWG fájljait. A 2023-as verzióba való mentés után a DWG fájlok azonban már nem nyithatók meg újra a régebbi verzióban. A SOFiPLUS / SOFiPLUS-X 2023 csak a 2023-as verzióból képes projekteket importálni.

CABD

A bázisok (Placements) helye definiálható relatívan egy másik bázishoz képest is. Ha szelvény vagy a szomszédos bázis helyzete megváltozik, a függőség miatt a többi bázis helyzete is megváltozhat.
A változók definiálása köthető meglévő bázisokhoz is. A változó számára, a bázisnál megadott érték továbbra is érvényes marad, ha a bázis helyzete módosul. Pl. támasz feletti tartómagasság, ami követi a támasz helyét.

sofistik statika 2023

A másodlagos tengelyek távolsága a főtengelytől (Y- és Z-irányban) változóval is vezérelhetővé vált.

A szerkezeti felületek éltulajdonságainál használhatunk paramétereket vagy főtengely-hozzárendelést a változó vastagság elkészítéséhez.

Design Element (méretezési elem)

A méretezési elemeket a DECREATOR modul számára immáron SOFiPLUS-ban is létrehozhatjuk. A definiáláshoz egy kezdő- és végponttal rendelkező vonalat, majd ahhoz társított keresztmetszetet kell megadnunk. A méretezési elemek a héjelemből készülő merevítő falak és áthidalók rúdszerkezetként való vizsgálatához használhatók.

sofistik statika 2023

Másodlagos csoportok

Használhatunk másodlagos csoportokat akár megjelenítési, akár szűrési célból. Két parancsot használhatunk erre a célra: másodlagos csoportok létrehozása és elemek hozzárendelése a másodlagos csoportokhoz.

A másodlagos csoportok az AutoCAD Tulajdonság panelen keresztül is ellenőrizhetők a kijelölt elemeknél.

Statika

Manuális teher- és eredménykombináció

A terhek kombinálása és az eredmények kombinálása műveletek (Task) párbeszédablakai átalakultak. Egyszerűbb és áttekinthetőbb lett a kombinációk létrehozása és ellenőrzése.

sofistik statika 2023

PLB eredmények összeválogatása

Új funkció jelent meg a keletkező PLB fájlok tartalmának vezérléséhez. Előre összeállíthatjuk és egy saját néven eltárolhatjuk, hogy az egyes műveletek melyikének és milyen sorrendben jelenjenek meg az eredményei a dokumentációban.

sofistik statika 2023

Válaszspektrum-analízis újratöltve (RSA Reloaded)

Az áttekinthető eredmények lehetővé teszik a szerkezet szeizmikus szempontból kritikus területeinek felfedezését. Egyszerűen válthatunk a különböző kombinációs megközelítések között az összehasonlító számításokhoz.

sofistik statika 2023

Képlékeny csuklók

  • A keresztmetszeti alakváltozások és kapacitástulajdonságok automatizált elemzése a képlékeny csuklók konzisztens anyagmodelljének létrehozásához.
  • Az anyagmodell egy szeizmikus terhekkel ellátott tartószerkezet Pushover elemzéséhez is felhasználható.
sofistik statika 2023

Feszítés

  • Egy feszítőkábel futhat rúd- és héjelemen keresztül egyaránt. Összeválogathatók azok az elemek, amiken egy feszítőkábel keresztülmehet.
  • A grafikusan megadott kábelek és feszítési rendszerek DAT fájlba exportálhatók.
  • Új feszítőkábel-eredmény megjelenítési lehetőség a Results Viewer-ben.
sofistik statika 2023

Adatkapcsolat

Structural Analysis Format (SAF)

Elkészült a SAF formátumú adatkapcsolat exportáló változata is. A modellből ilyen módon exportálhatók a szerkezeti pontok és a szerkezeti vonalak, és utóbbiak kiszámított igénybevételei. Az exportálás csak rúdszerkezetekre használható, felületelemekre egyelőre nem.Korábbi SOFiSTiK Statika verziók újdonságai

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum