Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD - szakági eszközkészlettel

Az AutoCAD bérlettel hozzáférhetünk az iparág-specifikus eszközkészletekhez, valamint a webes és mobil alkalmazásokhoz: a gépészeti tervezésben nyújtott segítségtől kezdve az építészeti eszközökön keresztül egészen a modellalapú térinformatikai és leképzési szolgáltatásokig.

Architecture

Az Architecture kiegészítővel egyidejűleg készül a kétdimenziós terv és a háromdimenziós épületmodell anélkül, hogy bármely lépést meg kellene ismételni a tervezési folyamat során.
A programot úgy alkották meg, hogy amikor tervezünk, intelligens építészeti objektumok (falak, ajtók, ablakok) jönnek létre. Ezek az objektumok azzal is egyszerűsítik a rajzolás folyamatát, hogy létrehozásukhoz lényegesen kevesebb billentyűművelet és parancsismeretre van szükség.

Az építészeti objektumok létrehozását tetszés szerint módosítható objektumstílusok, és előre definiált kiindulási adatok segítik.
További részletek »

Map 3D

A Map 3D kiegészítést elsősorban mérnökök, tervezők, műszaki szakemberek, közüzemi cégek vezetői alkalmazhatják hatékonyan, valamint olyan szakemberek, akik térképet készítenek vagy a karbantartásukat végzik. Ezen kívül infrastruktúra tervezésére, térképi adatok elemzésrére vagy tervkészítésre használható. Ezek a felhasználók általában több rajzzal, nagyméretű adatállományokkal dolgoznak.
A Map kiegészítést elsősorban a közműszolgáltatók (víz, villany, gáz, stb.), a távközléssel foglalkozó cégek, önkormányzati szervek, állami intézmények, valamint a különböző természeti erőforrások kutatói alkalmazhatják. Segítségével megkönnyíthető az infrastruktúra kezelése és tervezése. Ezek az adatok nagy pontosságú rajzi környezetben jeleníthetők meg.

További részletek »

MEP

A kiegészítés három épületgépészeti - gépészeti, villamossági, illetve csővezeték-tervezés - modulból áll. Mindegyik modul saját funkcionalitással rendelkezik.
A gépészeti modul (HVAC, Piping) vonalszerű, 2D vagy 3D csövek tervezését teszi lehetővé szellőzési és fűtési rendszerek esetén, továbbá tűzvédelmi elemeket is tartalmaz.
A villamossági modul (Electrical) az épületek villamos hálózatának tervezéséhez nyújt segítséget az intelligens áramkör-objektumaival.
A csővezeték-tervező modul (Plumbing) a lakossági meleg víz, a hideg víz, és a csatorna hálózatok tervezéséhez használható.

További részletek »

Electrical

A kiegészítés tervezési funkciókat kínál az elektromos vezérlőrendszerek létrehozásához, módosításához és dokumentálásához. Készíthetünk speciális eszközök segítségével panel elrendezéseket, sematikus ábrákat és más elektromos rajzokat. Tartalmaz egy 65.000+ intelligens elektromos szimbólumból álló könyvtárat az AS, GB, IEC, IEC-60617, JIC, JIS, NFPA és IEEE szabványok szerint.

További részletek »

Plant 3D

A Plant 3D kiegészítés nagyobb épületek csővezeték hálózatának megtervezését teszi lehetővé. A kiegészítés részét képezi az AutoCAD P&ID, illetve a Plant 3D: az előbbi segítségével elvi kialakításokat, vázlatos tervrajzokat készíthetünk a beépített, bővíthető elemtár segítségével, míg az utóbbi a csővezetékek és kiegészítő szerelvényeinek 3D-ben történő beilleszthetőségét, szerkeszthetőségét segíti.

További részletek »

Mechanical

Szabványalapú alkatrészek és eszközök könyvtárát kínálja, amivel egyszerűbbé teszi a gyártásra kész gépészeti tervek létrehozását, módosítását és dokumentálását. Segítségével automatizálhatók az olyan gépészmérnöki feladatok, mint a méretezés vagy a gépelemek és a darabjegyzékek létrehozása. Több mint 700 000 intelligens gyártási alkatrészt, sajátosságot és szimbólumot tartalmaz az ISO, ANSI, DIN, JIS, BSI, CSN és GB szabványok támogatásához.

További részletek »

Raster Design

A Raster Design CAD raszter-vektorkonvertáló kiegészítés lehetővé teszi az építészek, mérnökök, épületgépészek, villamosmérnökök és gyártástervezők számára, hogy megtakarítsák az újrarajzolási időt a meglévő szkennelt rajzok és tervek AutoCAD-alapú termékekben való felhasználásakor.

További részletek »

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum